AIFA AF88 – Ingat Waktu Solat

Januari 1, 2006

AIFA Telecommunication Sdn Bhd (Aifa), syarikat milik penuh Bumiputera memperkenalkan telefon bimbit model AF88 dengan ciri Islamik yang sesuai untuk pengguna tempatan di pasaran, baru-baru ini.

Ia mempunyai aplikasi waktu solat seperti Subuh, Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak yang membolehkan pengguna diingatkan dengan rakaman azan dari Masjidil Haram di Makkah apabila masuk waktu solat dengan kod arah kiblat mengikut lokasi secara automatik terpapar di skrin.

“Model sulung yang memasuki pasaran adalah AF88 Simfoni dengan spesifikasi penting seperti menyokong kegunaan tiga jalur GSM 900/1800/PCS 1900 dan dilengkapi fungsi GPRS 10, SMS (khidmat pesanan ringkas) dan MMS (khidmat pesanan multimedia).

“Fungsi GPRS membolehkan pengguna mengakses Internet dengan jalur lebar yang lebih luas dan cepat untuk mendapatkan imej, data dan suara.

“Ia juga mempunyai fungsi WAP 1.2.1 dan 14.4 KBit/s yang membolehkan orang ramai menggunakan pelbagai aplikasi GPRS seperti melihat trafik, menghantar/menerima gambar MMS dan sebagainya,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Telefon itu mempunyai dua skrin iaitu skrin biasa di dalam dengan resolusi warna 65,000 piksel dan skrin luaran (apabila ditutup) warna 4,000 piksel, yang memaparkan nombor dan nama pemanggil serta aplikasi jam analog yang boleh disesuaikan mengikut cita rasa pengguna.

Laman Web Telefon Bimbit AIFA

Sumber Petikan: http://www.hmetro.com.my/

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: