MMobile keluar telefon bimbit Januari

Januari 12, 2006

SYARIKAT pengeluar telefon bimbit tempatan, MMobile Sdn Bhd (MMobile) akan memperkenalkan model pertamanya Januari tahun depan bagi pasaran golongan pertengahan hasil kepakaran luar dan jurutera tempatan.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Zainudin Mohd Salleh, berkata selain model pertama itu, syarikat akan memperkenalkan enam model lain sepanjang 2006 yang akan memenuhi permintaan cita rasa pelanggan dan tahap pendapatan.

“Bagi mengeluarkan model telefon ini, kami sudah membelanjakan kira-kira RM10 juta setakat ini dan jumlah itu akan bertambah sehingga RM40 juta menjelang tahun depan.

“Kami menjangkakan model ini dapat dijual sehingga 850,000 unit di seluruh dunia pada tahun pertama pengenalannya dengan 350,000 unit adalah untuk pasaran tempatan,” katanya pada sidang media selepas menandatangani perjanjian kerjasama dengan VC Communications Sdn Bhd (VC Communications) dan Kosmo Technology Industrial Berhad (Kosmo Technology) di Kuala Lumpur, semalam.

Syarikat itu juga melantik Juara Akademi Fantasia 3, Asmawi Ani atau Mawi sebagai duta jenama rasmi MMobile bagi mempromosi jenama MMobile.

Pada majlis itu, MMobile diwakili Zainudin manakala VC Communications oleh Ketua Pegawai Operasinya, Zain Shah Mohamed Sha dan Kosmo Technology diwakili Pengarah Urusannya, Norhamzah Nordin manakala Ketua Pegawai Operasi Maestro Talent & Management Sdn Bhd, Freddie Fernandez mewakili syarikatnya.

Majlis disaksikan Timbalan Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi, Datuk Shaziman Abu Mansor.

(Harian Metro – 25/10/2005)

Advertisements

Satu Respons to “MMobile keluar telefon bimbit Januari”


  1. Hi! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.

    If you have any recommendations, please share. Appreciate it!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: